Új generációs okos kutyafelszerelések kutatása és fejlesztése

A K9-Sport Kft. a PCB Design Kft.-vel közösen 204,36 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el a Kis-, közép-, és nagyvállalatok KFI tevékenységének támogatása című program keretében a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alapból.

A fejlesztés alapötletét a tudatos kutyázás térnyerése hívta életre. A gazdák egyre nagyobb figyelmet fordítanak a magas minőségű és egyre több funkcióval rendelkező kutyafelszerelések vásárlására. Ezzel párhuzamosan folyamatosan nő az igény az okos eszközök megjelenésére ebben a szektorban is. A gazdák számára kiemelten fontos kutyájuk egészsége és biztonsága, valamint az együtt töltött idő minősége. A projekt célja olyan új generációs okos kutyafelszerelések fejlesztése, amelyek ezeket az igényeket elégítik ki. Láthatóságot biztosítanak a kutyáknak sötétben is egy megfelelő fényerőt biztosító világítás segítségével, mely extrém körülmények között is strapabíró és távolról, okostelefonról vezérelhető.

Nyomon követhetővé teszik az eszközt hordó állatokat egy mobil applikáció segítségével, így az elkóborolt kutya gyorsan hazakerülhet. Érzékelik a kutya mozgását és megállapítják, milyen állapotban van, hány lépést és mennyi távolságot tesz meg. A projekt keretében kifejlesztésre kerülő rendszer az interneten kommunikáló okos kutyafelszerelés, a gazdánál lévő mobil alkalmazás, valamint a szervereken futó felhő alapú kiszolgáló apparátus hármasa. A projekt eredményeképpen olyan okos kutyafelszerelés termék/prototípus jön létre, amely teljes mértékben kiszolgálja a felhasználói igényeket. Nem tartalmaz öncélú funkciókat, csupán rezonálva a gazdák szükségleteire és szokásaira olyan funkciókat valósít meg, amik jobbá teszik a kutya-gazda kapcsolatot.

• a kedvezményezett neve: PCB Design Kft,
• a projekt címe: Új generációs okos kutyafelszerelések kutatása és fejlesztése
• a vissza nem térítendő támogatás összege: 73 321 322 Ft,
• a támogatás mértéke: 63.51 %,
• a projekt befejezési dátuma: 2021.02.28.
• projekt azonosító száma: 2018-1.1.2-KFI-2018-00085