Öt éves lett a PCB Design Kft.

A napokban ünnepelte cégünk, a PCB Design Kft. öt éves fennállását közel kilencven vendég társaságában. A résztvevők között köszönthettük számos ügyfelünket, beszállítónkat, partnerünket és kollégáinkat, akiknek köszönettel tartozunk partnerségükért, bizalmukért és az első öt év sikereiért.

Lazányi János, a cég ügyvezető igazgatója és egyben alapító tulajdonosa köszöntőjében elmondta, hogy az öt évvel ezelőtt két fővel egy pici Andrássy úti irodából indult évi 3 millió forint forgalmat bonyolító cég mára közel 30 fejlesztő mérnököt foglalkoztat és az árbevétele megközelíti a 300 millió forintot. „Öt év nem nagy idő egy cég életében, ezért is tartjuk nagy dolognak, hogy ezalatt az idő alatt a PCB Design Kft. az elektronikai tervezés területén meghatározó szereplővé vált hazai és nemzetközi szinten egyaránt.” – mondta Lazányi János, ügyvezető igazgató.

A cég árbevételének 70 %-a külföldről származik, így nem meglepő az sem, hogy az első ügyfél egy norvég cég volt, az OnTime Networks, mely máig a legnagyobb megrendelőnek számít. „Büszkék vagyunk rá, hogy az elmúlt öt év során közel 20 ország, 70 ügyfelének több mint 100 projektjét valósították meg mérnökeink, mely 250-nél is több megtervezett áramkört jelent.” –  hangsúlyozta Lazányi János. Szintén örömteli, hogy a nagyszámú külföldi projekt mellett egyre nagyobb számban kap a cég megbízásokat multinacionális vállalatok hazai leányvállalataitól és magyar start-up cégektől egyaránt.

Baka Gergely, a cég műszaki igazgatója és másik tulajdonosa beszédében kitért arra, hogy köszönhetően annak, hogy a cég nagysebességű komplex áramkörök tervezésére és beágyazott szoftverfejlesztésre szakosodott, fejlesztéseink az űrkutatástól kezdve az egészségügyi okoseszközökön át az önvezető autókig számos iparágban jelen vannak. A jövőt illetően kiemelte: „Célunk, hogy az ügyfelek igényeinek minél több és magas minőségű szolgáltatással tudjunk eleget tenni. Ennek érdekében például a közelmúltban vásároltunk egy nagyértékű szimulációs szoftvert, mely cégünk egyik új szolgáltatását fogja képezni.”