Termékfejlesztés


Ügyfeleink igényeinek kiszolgálása érdekében jött létre komplex termékfejlesztés szolgáltatásunk. Az áramkörök tervezése mellett vállaljuk termékek fejlesztését az ötlettől a gyártásig, melyhez a mérnöki, beágyazott szoftverfejlesztői és projekt menedzsment hátteret biztosítjuk.

A gépészeti- és formatervezést, illetve a prototípus- és szériagyártás lebonyolítását partnereink bevonásával vállaljuk.

Beágyazott szoftverfejlesztő csapatunk biztosítja az általunk tervezett mikrokontrolleres és Linux-os áramkörökön futó driverek és alkalmazások fejlesztését.

Annak érdekében, hogy a termék mihamarabbi piacra kerülését elősegítsük, részt veszünk termékek CE minősítési folyamatában, elektromágneses kompatibilitás (EMC) vizsgálatában, valamint a magas szintű funkcionális tesztelésében.

Áramkörtervezés


Egyik fő profilunk a nagy szaktudást igénylő áramkörtervezés. Felkészült mérnökcsapatunk és korszerű szoftvereink biztosítják, hogy a legkomplexebb áramkörök tervezését is szakszerűen tudjuk elkészíteni. A gyárthatósági szempontok maximális figyelembevételével az általunk tervezett áramkörök megfelelnek a legmagasabb szakmai követelményeknek és költséghatékonyan gyárthatóak.

Gyártás


Rövid határidővel versenyképes áron vállaljuk a legkomplexebb (mikrovia, flexibilis, 75 um rajzolat) NYÁK-ok prototípus és széria gyártását hazai, európai és ázsiai gyártópartnereinknél.

Együttdolgozunk a hazai beültető cégekkel, melyek prototípus és széria mennyiségben vállalják áramkörök gyártását. A közepes komplexitású beültetett prototípusok gyártási határideje 2-4 hét.

Beágyazott szoftverfejlesztés


Beágyazott szoftverfejlesztés területén mikrokontrolleres firmware és  beágyazott Linux fejlesztést vállalunk.

Mikrokontroller firmware (ST,PIC, AVR) fejlesztésében vettünk részt. Leggyakoribb megvalósított feladatok:

  • Bluetooth LE /3G/Wifi/Ethernet kommunikáció
  • GPS helymeghatározás
  • szenzorok illesztése (pl. hőmérséklet, gyorsulásmérő, pH.)
  • orvosi jelfeldolgozás (pl. bőr impedancia, EKG, PPG),
  • (ipari) soros protokollok kezelése
  • motorvezérlés
  • akkumulátor és töltésvezérlés.

A beágyazott Linux fejlesztő csapatunk komplexebb többmagos processzorok (iMX6, Allwinner) alkalmazása esetén biztosítja az alacsony szintű driver réteget (Board Support Package- BSP).

Kiemelt kompetencia területek: build környezetek, hardver közeli programozás, rendszerfelügyeleti szolgáltatások, Wifi és video streaming.

Funkcionális tesztelés


A modern interfészek (pl.: HDMI, WiFi, Bluetooth, USB) költséghatékony tesztelésére Linux alapú tesztelési környezetet fejlesztettünk ki.

A tesztelési folyamat két komponensből áll, a céláramkörön futó tesztből és egy host PC-n futó teszt script környezetből, mellyel biztosítani tudjuk a komplex áramkörök gyártási tesztelését.

A funkcionális teszt adatbázissal integrálható és HTML/PDF alapú riportot generál

EMC vizsgálat, CE minősítés


A prototípus előállítását követően ahhoz, hogy egy termék piacképessé váljon, számos megfelelőségi vizsgálaton kell átesnie. Európai forgalmazás esetén a CE minősítést kell megszereznie, melyben cégünk komplex segítséget nyújt.

Mérnökirodánk támogatja, a szükséges direktívákhoz kapcsolódó szabványok követelményeinek való megfelelést, különös tekintettel az elektromágneses kompatibilitás (EMC) vizsgálatokra.

Az előzetes vizsgálatokat saját pre-compliance laboratóriumunkban végezzük. A szabvány szerinti megfelelőségi vizsgálatokat hazai bevizsgált laboratóriumokkal végezzük.

Ezen túlmenően speciális (pl.: rádiós, életvédelmi) megfelelőségi vizsgálatok lebonyolításában is rendelkezésre állunk.

Rólunk

Cégünk Magyarország egyik legnagyobb független elektronikai tervezéssel foglalkozó mérnökirodája, amelynek fő profilja a nyomtatott áramkörök tervezése és elektronikai termékek fejlesztése.

Elérhetőségeink

+36 20 399 7184
contact@pcbdesign.hu
1119 Budapest,
Fehérvári út 89-95. L.ép./115.